Camp-Cushy-2017-Small-017

Camp Cushy

Camp Cushy is ons literaire bootcamp in de zomer, met vijf intensieve trainingsdagen, geleid door bekende literaire performers en schrijvers uit binnen- en buitenland. Je wordt vijf dagen lang ondergedompeld in een intensief programma van workshops en masterclasses. Met workshopleiders en facilitators uit binnen- en buitenland. En een spetterende live-avond in het Parktheater als kers op de taart.

Camp Cushy 2018

Yeay! De datum voor Camp Cushy 2018 is bekend; 25 t/m 30 augustus.

Deelnemers gaan tijdens de bootcamp aan de slag met een project. En bovendien komt er, naast de fantastische line-up van coaches en redacteuren, een gerenommeerde schrijver op bezoek voor een exclusieve meet and greet.

Voor deze zomereditie van 2018 hebben schrijvers Simone van Saarloos, Lotte Lentes, Vamba Sherif, schrijver/psychologe Dulcie Witman en componist en singer-songwriter David O’Dowda hun medewerking al toegezegd.

Inschrijven kan vanaf mei 2018. Houd onze website en Facebook in de gaten voor de details.

Camp Cushy newsflash

Onze fysieke werkweken, nu nog Camp Cushy geheten, worden de komende jaren stap voor stap uitgebreid van twee edities in 2018 (zomer en winter), naar drie edities in 2019 tot vier in 2020.

Met de eerste twee pilots van Camp Cushy (in de zomers van 2016 en 2017) hebben we al het fundament gelegd voor het concept van onze literaire werkweken. We hebben in de praktijk geëxperimenteerd met verschillende vormen en ondervonden wat wel en niet werkt en wat het beste aansluit bij de behoefte van de deelnemers.

Tot nu toe hebben we ons voor deze activiteit gericht op de doelgroep van professionals en opkomende literaire talenten, we gaan vanaf 2019 ook werkweken organiseren voor creatieve studenten en non-literaire professionele schrijvers (zoals wetenschappers, journalisten, non-fictie schrijvers etc.). Vanaf 2019 organiseren we ook werkweekenden voor ambitieuze amateurs.

Bij de werkweken voor de amateurs ligt de focus primair op de basisvaardigheden van literair schrijven, bij de residentieweken voor aankomend talent cq (semi-)professionele schrijvers gaan we vooral in op zaken als conceptualisering, de ontwikkeling van een eigen stem en stijl, research-vaardigheden, onderzoek van de eigen persoonlijkheid, inspiratie en het onderzoeken van je drijfveren.

We werken met een team van drie soorten facilitators. We hebben allereerst het kernteam, bestaande uit enkele schrijfdocenten uit binnen- en buitenland, gespecialiseerd in het doceren van creatief schrijverschap. De tweede groep bestaat uit ervaren literaire schrijvers of schrijvers die in hun werk gebruik maken van literatuur. De laatste groep bestaat uit literaire redacteuren, die de deelnemers gedurende de week of het weekend bijstaan tijdens de sessies waarbij er ook daadwerkelijk wordt geschreven.

Eén van de dingen die onze literaire werkweken anders maken dan de meeste vergelijkbare trainingsweken, is de teamsfeer die we nastreven; we geloven in de creatieve kracht van het collectief. Daarnaast is er veel aandacht voor de eigen, individuele ontwikkeling. Met vijf a zes dagen lang dagelijks plenaire en kleinere groepsgewijze workshops, presentaties, een-op-een sessies met de facilitators, schrijfsessies en meet- & eat-sessies met bekende schrijvers.

Writing Warriors

Onder de naam Weekend Writing Warriors organiseren we vanaf 2019 voor literaire amateur-schrijvers ook intensieve, laagdrempelige literaire weekenden, zeg maar de lightversie van de literaire werkweken. Elk weekend kent een thema – denk bijvoorbeeld aan een thema als memoire writing – en is gericht op de basics van (literair) schrijven. De deelnemers arriveren op vrijdagavond voor de artist talk, waarbij een bekende schrijver zijn visie, ervaringen en praktische inzichten deelt aangaande het thema. De rest van het weekend, tot en met zondagochtend, is gevuld met workshops, intensieve schrijfsessies (onder begeleiding van ervaren redacteuren) en reflecties op elkaar werk, grotendeels analoog aan de Writers Week, maar dan gecomprimeerd. .

Camp Cushy 2017